SLEDE IZMENE ZAKONA O DUALNOM OBRAZOVANJU

254

Javna rasprava o izmeni Zakona o dualnom obrazovanjuse sprovodi od 17. marta do 6. aprila 2023. godine.

Ministarstvo prosvete i Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija pozivaju sve poslodavce kao i stručnu javnost da se upoznaju sa tekstom Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju, kao i da daju svoje predloge i sugestije.

Kroz dosadašnju primenu Zakona o dualnom obrazovanju pokazalo se da postoji prostor za unapređenje kvaliteta i obima realizacije učenja kroz rad i pojednostavljivanje postupka uključivanja poslodavaca u dualno obrazovanje. Tako da je Ministarstvo prosvete, u cilju pripreme Nacrta zakona, obrazovalo radnu grupu u koju su imenovani predstavnici svi relevantnih institucionalnih činilaca koji učestvuju u dualnom obrazovanju.

O svim izmenama i dopunama, zainteresovani se mogu upoznati putem linka: https://ekonsultacije.gov.rs/t… gde se mogu naći Nacrt Zakona i sva prateća dokumenta Služba za dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije organizuje dva online sastanka, na kojima će biti predstavljene sve predložene izmene i to: u utorak, 28. marta 2023. godine u 10 časova  i u ponedeljak, 3. aprila 2023. godine u 10 časova.

Pozivaju sve zainteresovane privrednike da se prijave za jedan od navedenih datuma, slanjem email-a na obrazovanje@pks.rs, u kom će navesti datum za koji se prijavljuju, ime i prezime, naziv kompanije i svoju email adresu.

lustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com)

Prethodni članakNSZ: ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA JAVNE RADOVE ISTIČE 27. MARTA
Naredni članakPREDSTAVA „ŠTO SE BORE MISLI MOJE“ U KLADOVU