SVETOSAVSKA PRIREDBA U CENTRU ZA KULTURU /VIDEO/

529

Obrazovne ustanove su proslavu Savindana, školske slave, zaokružile  tradicionalnom svetosavskom priredbom održanoj u prepunoj sali Doma kulture u Kladovu.

U duhu pravoslavlja i svetosavlja đaci i nastavnici pripremili su bogat kulturno umetnički program o Savinom životu i delima koje je ostavio da vekuju za generacije koje tek dolaze. Svetitelju Savi zahvalnost su iskazali učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Osnovne muzičke škole “Konstantin Babić” i Kulturno umetničko društvo „Polet“ bogatim programom u kojem su nastupili hor, folkloraši, muzičari, recitatori…

Obraćajući se svim prisutnima Gordana Jovanović, direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ Kladovo istakla je: „da su nastavnici važni u prosvećivanju dece koja uče o svom narodu i da je pred njima veliki i odgovoran zadatak“.

„Naša je misija da istrajemo na putu kojim nas je poveo Sveti Sava i poštujemo vrednosti koje nam je dao za generacije koje dolaze“, rekao je, između ostalog, Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

„Sveti Sava je mnogo učinio za naš narod i našu državu, a krasile su ga mnoge vrline, pre svih, istrajnost da sve svoje ideje sprovede u delo“, kazao je protojerej Dejan Pajić, starešina crkve Svetog Đorđa u Kladovu.

Prepunu salu Doma kulture ispunila je pozitivna energija mladih ljudi sa pozornice. Učenici su pokazali svoj raskošni ralenat, a njihovi mentori koji su ih pripremali za ovu veliku scenu, svu lepotu poziva prosvetnih radnika i odgovornost prema deci i roditeljima.

Prethodni članakPRVA OVOGODIŠNJA AKCIJA DAVANJA KRVI USPEŠNA /VIDEO/
Naredni članakČASOPISI „KINOTEKA“ U KLADOVSKOJ BIBLIOTECI