TURISTIČKA PONUDA ISTOČNE SRBIJE PREDSTAVLJENA U SOFIJI

425

U Sofiji je predstavljena turistička ponuda istočne Srbije, okruga Bor i Zaječar, odnosno opština: Negotin, Majdanpek, Kladovo, Sokobanja, Knjaževac, Boljevac i gradova Bor i Zaječar. Na prezentaciji koja je održana u Ambasadi Srbije su učestvovale turističke agencije i mediji iz Bugarske.

Istočna Srbija je destinacija u usponu koja ima 2.900 turističkih objekta sa 11.000 ležajeva, koju godišnje poseti više od 300.000 turista koji ostvare preko 1,2 miliona noćenja a njih 170.000 poseti ovdašnje muzeje. U istočnoj Srbiji ima više od 50 zaštićenih prirodnih dobara, 100 kilometara pešačkih i biciklističkih staza, 25 vinarija, 100 festivala. Nakon prezentacije je održan i niz bilateralnih sastanaka predstavnika turističke privrede istočne Srbije i turističkih agencija iz Bugarske na kojima se razgovaralo o budućoj saradnji.

Događaj je organizovao Klaster ruralnog turizma „Čarolija istoka“ uz podršku Ambasade Republike Srbije u Bugarskoj i Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS iz Zaječara. Prezentacija je organizovana u sklopu projekta „Povećanje konkurentnosti Klastera Čarolija istoka“, u okviru šireg projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“  koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka  organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Prethodni članakZAKAZANA 15. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Naredni članakAKCIJA PODRŠKE DECI OBOLELE OD RAKA