U FEBRUARU ZNATNO SMANJENA POTROŠNJA STRUJE

331

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u februaru ‪1.139.558 domaćinstava, ili 36,18 odsto, smanjilo potrošnju električne energije više od pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine i ostvarilo popust za racionalnu potrošnju električne energije.

Popust na februarski račun od 15 odsto ostvarilo je 18 odsto domaćinstava, popust od 20 odsto šest odsto domaćinstava, a najveći popust od 30 procenata iskoristilo je 12 odsto domaćinstava. Odobreni popust za racionalnu potrošnju električne energije iznosi 637,48 miliona dinara.

Ministarka Dubravka Đedović još jednom je iskazala zahvalnost građanima što su uvažili apele, kao i zadovoljstvo zbog toga što dolazi do promene svesti građana, koji su sami shvatili da mogu da menjaju energetski sistem bez velikih ulaganja, samo racionalnom potrošnjom.

Resorno ministarstvo donelo je predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, privredu i domaćinstva.

Foto Pixabay

Prethodni članakZAKAZIVANJE TERMINA ZA UPIS U PRVI RAZRED
Naredni članakAKCIJA POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA OD 23. DO 26. MARTA