ZAKAZIVANJE TERMINA ZA UPIS U PRVI RAZRED

390

Roditelji budućih prvaka, pokretanjem usluge eZakazivanje na Portalu eUprave, mogu elektronski da zakažu termin za upis i testiranje deteta u prvi razred osnovne škole.

Termini za testiranje raspoloživi su u periodu od 1. aprila do 31. maja, i kreiraju ih ovlašćena lica u osnovnoj školi. Prilikom dolaska u zakazani termin, radi testiranja i upisa deteta, nije potrebno da roditelji prilažu bilo kakva dokumenta, jer će ih škola pribaviti elektronski po službenoj dužnosti. Kad roditelj pokrene uslugu, koja je dostupna kako na srpskom, tako i na jezicima nacionalnih manjina, potrebno je da odabere školu kojoj dete teritorijalno pripada, ponuđeni termin u školi i popuni osnovni set podataka i klikne na dugme Podnesi.

Podaci koje će škola pribaviti elektronski po službenoj dužnosti su oni iz – izvoda iz matične knjige rođenih, uverenja o prebivalištu, uverenja o završenom pripremnom predškolskom programu, potvrde o obavljenom lekarskom pregledu. Ukoliko je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara ili u vojnoj zdravstvenoj ustanovi, potrebno je lično doneti lekarsko uverenje.

Ukoliko niste, potrebno je da budete registrovan korisnik, odnosno da imate kreiran nalog na Državnom portalu za elektronsku identifikaciju eID.gov.rs. Nakon uspešne registracije potrebno je da se prijavite na Portal (uputstvo za prijavu); Iz menija odaberite Usluge > Obrazovanje > eZakazivanje termina za upis, gde možete pročitati detaljan opis te usluge; Nakon pokretanja usluge eZakazivanje termina za upis odaberite opciju Podnošenje prijave, izaberite školu u kojoj želite da zakažete termin za testiranje đaka i upis i odaberite termin.

Roditeljima ili drugim zakonskim zastupnicima će tokom trajanja upisa u osnovne škole svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 časova biti dostupan i kontakt centar Ministarstva prosvete na broju telefona 011/73-505-57.

Foto Pixabay

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODU U SUTJESKOJ ULICI
Naredni članakU FEBRUARU ZNATNO SMANJENA POTROŠNJA STRUJE