Naslovna Aktuelno USVOJEN ZAKON O BUDŽETU ZA 2024. GODINU

USVOJEN ZAKON O BUDŽETU ZA 2024. GODINU

324

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je danas Zakon o budžetu za 2024. godinu, kojim ukupni prihodi republičke kase iznose 2.040,9 milijardi dinara, a rashodi 2.238 milijardi dinara.

Usvajanje budžeta je garancija daljeg podizanja standarda građana i nastavka politike razvoja. Srbija može da računa na nastavak razvoja i sledeće godine, budući da su to osnove na kojima je projektovan budžet za 2024. godinu. Budžet će omogućiti nastavak započetih projekata građevinskog i infrastrukturnog preporoda Srbije.

Uz najviši finansijski akt države usvojeni su i predlozi odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe, u ovom setu zakona nalazi se još 31 zakonsko rešenje iz nadležnosti Ministarstva finansija, među kojima su Zakon o završnom računu budžeta Republike Srbije za 2022. godinu, izmene Zakona o javnim nabavkama, izmene Zakona o duvanu i o elektronskom fakturisanju, kao i set poreskih zakona i sporazuma važnih za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata u našoj zemlji.

Poslanici su usvojili i Zakon o javnom informisanju i medijima i Zakon o elektronskim medijima. Skupština Srbije usvojila je i više zakona iz oblasti finansija, o podsticajima u poljoprivredi, doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kao i o posebnim postupcima radi realizacije međunarodne specijalizovane izložbe EXPO Belgrade 2027.

Foto Tanjug

Prethodni članakZAVRŠENA REVITALIZACIJA HE „ĐERDAP 1“
Naredni članakDODATNE POGODNOSTI ZA PENZIONERE SA NAJMANJIM PRIMANJIMA