VEĆNICI USVOJILI ODLUKE O BUDŽETU

340

Održana je deveta sednica Opštinskog veća, kojom je predsedavao Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, a zasedanju su prisustvovali Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine i članovi veća.

Na ovoj sednici razmatrani su i usvojeni brojni predlozi i odluke, a najvažnije tačke dnevnog reda odnosile su se na budžet opštine Kladovo.

Andrijana Antić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije, obrazložila je nacrt Odluke o završnom računu budžeta opštine Kladovo za 2022. godinu, kao i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine za 2023. godinu.

„U toku prošle godine prihodi i primanja realizovana su u iznosu od 950 miliona dinara, a u istom periodu rashodi su izvršeni u iznosu od 779 miliona dinara. Rebalansu budžeta se pristupilo zbog razlike od 171 milion dinara i ta sredstva će biti iskorišćena za izgradnju gradskog bazena, izgradnju ograde oko školskog dvorišta u Kladovu, za sanaciju puteva, energetsku efikasnost i za potrebe Turističke organizacije“, rekla je Antić.

Usvojen je i predlog Operativnog plana odbrane od poplava za vodotokove II reda na teritoriji opštine Kladovo za 2023. godinu.

„Planirana sredstva biće iskorišćena za čišćenje Rečke reke kako ne bi bio ugrožen put, uređenje Blederije i seču rastinja“, kazao je Željko Martinović iz Štaba za vanredne situacije.

Većnici su prihvatili predlog Odluke o usvajanju izmene plana javnih nabavki, a odnosi se na zamenu zaštitne ograde u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i Srednjoj školi u Kladovu.

Predstavnici opštine Kladovo, učestvovaće krajem ovog meseca, na promociji drugog izdanja projekta „Sastanak priobalnih javnih administracija Dunavske klisure – Mostovi prijateljstva“, u opštini Ešelnica, u Rumuniji, čulo se na zasedanju Opštinskih većnika.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakISPLATA NOVČANE NAKNADE NEZAPOSLENIMA
Naredni članakOBELEŽEN DAN BIBLIOTEKE „CENTAR ZA KULTURU“ KLADOVO