VELIKOGOSPOJINSKI VAŠAR U KLADOVU /VIDEO/

915

Najveći vašar u Kladovu za praznik Uspenja presvete Bogorodice ima i najdužu tradiciju od svih vašara koji se tokom godine održavaju u našem gradu.

U početku se na vašarima trgovalo poljoprivrednim i zanatskim proizvodima, da bi tek kasnije i druga roba dobila svoje mesto na vašarskim tezgama. Danas se zadržala prodaja zanatskih proizvoda od gline i kože, prodaja ručnih radovia, tkanih, heklanih, pletenih. Na ovogodišnjem letnjem vašaru prodaju se nameštaj, beštenske garnirure, korpe i stolice pletene od pruća. Tradicionalno i danas su na vašaru prodavci tekstila, raznih alata, igračaka.

Sem toga, tu su i liciderska srca, lizalice, gumene bombone, slatkiši različitih oblika i ukusa. Ni jedan vašar se ovde ne može ni zamisliti bez mekica, od skora američkih krofnica, ali i sokova, sladoleda. Nema vašara bez šatora, roštilja i pečenja. Od zabavnih igara za decu postavljeni su ringišpil, luna-park, hali-gali. Mnogi ljubitelji ovakvih manifestacija rado posećuju ovaj vašar, kupujući, cenkajući se i pazareći raznovrsnu robu. Ako ste propustili ovaj, sledeći vašar u Kladovu je 31. oktobra, na Svetog Luku.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakJEDNOČASOVNO ISKLJUČENJE STRUJE
Naredni članakPU BOR: HAPŠENJA ZBOG PRETNJI I NASILNIČKOG PONAŠANJA