ZA VIKEND POLICAJACI U AKCIJI POJAČANE KONTROLE

292

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova ukazala je da se zbog predstojećeg vikenda na svim važnijim putnim pravcima u Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja i apelovala na vozače da budu strpljivi i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a navodi da se ovog vikenda zbog početka lepog vremena očekuje početak sezone motocikala i mopeda, zbog čega MUP u saopštenju apeluje na vozače putničkih i teretnih motornih vozila, kao i na vozače autobusa da obrate posebnu pažnju na vozače dvotočkaša.

„U cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja tokom vikenda, saobraćajna policija će sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja, a akcenat će biti na prevozu putnika u vozilima“, rekao Radenković.

On je naglasio da će aktivnosti u kontroli saobraćaja prvenstveno biti usmeravane na kontrolu tehničke ispravnosti putničkih vozila i autobusa, kontrolu poštovanja radnog vremena vozača autobusa, kao i na to da li vozači i putnici u svim vozilima koriste sigurnosne pojaseve.

Foto MUP

Prethodni članakHAPŠENJA U BORU ZBOG KRAĐE
Naredni članakOPŠTINA KLADOVO RASPISALA KONKURS ZA TRADICIONALNE NAGRADE