ZAJEDNO I BEZBEDNO KROZ DETINJSTVO

416

U okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, pripadnici Policijske stanice i Vatrogasno spasilačkog odeljenja u Kladovu, održali su radionice sa učenicima I, II, V i VII razreda, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovalo je druženje sa mališanima koji su se, uz igru i razgovor sa policijskim službenicima, upoznali sa policijskom profesijom, poslovima koje obavljaju vatrogasci, ali i sa osnovama bezbednosti. Ovom prilikom je istaknuto je da je projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ još jedan korak u cilju unapređenja bezbednosti dece.

Deca i roditelji imali su priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi ovo ministarstvo, ali i da savladaju veštine bezbednog ponašanja u saobraćaju i vanrednim situacijama. Tokom školske godine učenici osnovnih škola imatće različite edukativne radionice koje će zajedno sprovoditi predstavnici MUP-a i saradnici, kao i školski timovi za zaštitu učenika od diskriminacije i nasilja.

Cilj radionica je da se kod dece podigne svest o štetnosti i posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i digitalnom svetu, da im se ukaže kako da prepoznaju različite vidove nasilja i diskriminacije, ali i da se informišu o načinima pomoći, podrške i zaštite.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPOŽAR NA DEPONIJI
Naredni članakTVRĐAVA FETISLAM IMPRESIVNA TURISTIČKA ATRAKCIJA