ZELENO SVETLO ZA POSLOVANJE JAVNIH PREDUZEĆA „JEDINSTVO “ I „KOMUNALAC“

138
Na 16. sednici Opštinskog veća usvojeni su Izveštaji o radu i finansijskom poslovanju za 2023. godinu Javnih preduzeća „Jedinstvo“ i“ Komunalac“.  Kako se čulo uz podršku jedinice lokalne samouprave i investicionim ulaganjima smanjeni su troškovi proizvodnje i distribucije toplotne energije i vode za piće koji su se pozitivno manifestovali na poslovanje pa je gubitak Jedinstva od 73 miliona dinara koji je namiren iz dobiti u prethodnom godinama u 2022. sveden na 12,5 miliona dinara u 2023. godini sa tendencijom opadanja.

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ zapošljava 59 radnika, od kojih oni u radnoj jedinici „Čistoća“ prazne 25 podzemnih kontejnera u gradu i više od 800 metalnih kontejnera kapaciteta 1,1 kubik u gradu i u naseljenim mestima u opštini Kladovo. U analiziranom periodu Komunalac je ostvario dobit od 9,9 miliona dinara uspešno realizujući brojne aktivnosti.

Podršku većnika dobila je i Odluku o raspodeli sredstava crkvama i verskim zajednicama  za sufinansiranje  programa u 2024. godini. Finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 3,48 miliona dinara dobilo je šest hramova u opštini Kladovo.
Na junskom zasedanju članovi Opštinskog veća dali su saglasnost na Godišnji program zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta koji je dobio saglasnost resornog ministarstva. Između ostalog program sadrži 910 javnih nadmetanja za davanje u zakup  895,5 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u svim katastarskim  opštinama na području opštine Kladovo.
Većnici su usvojili i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u lokalnoj sredini u 2024. goidinu koji će biti prosleđen Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede. Posle dobijanja saglasnosti uslediće raspisivanje konkursa. Mere podrške namenjene su registrovanim poljoprivrednim gazdinstivma, a za tu namenu u budžetu opštine Kladovo za ovu godinu obezbeđeno je 10,6 miliona dinara.
Prethodni članakZVUČNA PROBA SISTEMA ZA OBAVEŠTAVANJE I UZBUNJIVANJE
Naredni članakZAVRŠNA PRIREDBA PU „NEVEN“ NA LETNJOJ POZORNICI U TVĐAVI „FETISLAM“