KLADOVSKA SREDNJA ŠKOLA PONUDILA 150 SLOBODNIH MESTA /VIDEO/

1244

Srednja škola u Kladovu je budućim srednjoškolcima ponudila 150 slobodnih mesta za trogodišnje i četvorogodišnje školovanje.

Ove godine škola će upisati u četvorogodišnjem trajanju četiri odeljenja sa 120 mesta i 30 učenika moći će da upiše jedno zanatsko zanimanje. Uprkos nedostatku vremena, ali ne i nedoumica, škola je uspela da završi sve što je neophodno do školskog zvona koje je označilo kraj nastave.

Pravilnik o upisu učenika u srednju školu predviđa da se redosled kandidata za upis u gimnaziju i stručnu školu u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju utvrđuje se na osnovu: uspeha na završnom ispitu; opšteg uspeha od šestog do osmog razreda i rezultata na takmičenjima u osnovnoj školi.

Lista konačnih rezultata raspodele učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima biće istaknuta 3. jula, nakon čega sledi upis primljenih kandidata. Đaci koji ne uspeju da dođu do mesta u srednjoj školi, imaće šansu u drugom krugu, koji počinje odmah po objavljivanju rasporeda učenika u prvom krugu, dok će treći upisni krug biti 24. i 25. avgusta.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakODRŽANE RADIONICE CRVENOG KRSTA U KLADOVU
Naredni članakSTUDENTI MOGU DA KORISTE SAMO JEDNU STIPENDIJU IZ JAVNIH SREDSTAVA