MUP: VAŽNO JE PRIDRŽAVATI SE PROPISA U REČNOM SAOBRAĆAJU

222

Od izuzetne važnosti je da se građani u rečnom saobraćaju pridržavaju propisa, saopštio je MUP.

Rrečni saobraćaj sa sobom nosi mnoga zadovoljstva, ali i rizike zbog čega je od izuzetne važnosti da se građani na vodi pridržavaju propisa i budu odgovorni. Policijski službenici koji obavljaju poslove na vodi posvećeni su unapređenju bezbednosti, rečni saobraćaj, kao i svaki drugi, ima nultu toleranciju prema alkoholu, pri čemu je striktno zabranjena konzumacija alkohola prilikom upravljanja čamcima.

Sva deca kao i odrasli prilikom vožnje moraju na sebi imati zaštitne prsluke i apelovala na građane da se pre isplovljavanja informišu o vremenskim prilikama. Zarad lične bezbednosti ne treba iskakati iz čamca, da se kupanje savetuje isključivo na mestima na kojima je to predviđeno, kao i da treba izbegavati direktno izlaganje suncu zbog opasnosti od toplotnog udara ili sunčanice.

Pre isplovljavanja treba proveriti ispravnost vozila,  neophodno je da plovilo ima propisanu opremu prsluke za spasavanje, prvu pomoć, protivpožarni aparat, veslo, sidro i kanap od 25 metara. Čamac mora biti registrovan, zapovednik mora imati položen stručni ispit za upravljača. Čamci se ne smeju sidriti na plovnom putu, a vožnja mora da bude umerenom i bezbednom brzinom uz poštovanje saobraćajnih propisa.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakCRVENI KRST KLADOVO OBELEŽIO DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA
Naredni članakPOZNATI NOVI TERMINI ODRŽAVANJA OTKAZANIH KONCERTA