NA BRAINFINITY TAKMIČENJU KLADOVSKI ĐACI PLASIRALI SE U FINALE

875

Brainfinity je jedinstveno takmičenje u organizaciji Instituta za moderno obrazovanje namenjeno učenicima od petog do osmog razreda, učenicima srednjih škola i starijima od 18 godina, koji žele da se oprobaju u kreativnom rešavanju logičkih zadataka.

Postoje tri nivoa takmičenja:

1.Brainfinity problemi- izlaze svakog 25. u mesecu i rešavaju se online;

2.Brainfinity izazov- ekipe koje su uspešno rešile problem na prvom nivou, u izazovu rešavaju 3 problema a rešenja šalju žiriju. Sve što im je potrebno je računar, tablet, mobilni telefon ili drugi digitalni uređaj;

3.Brainfinity finale- pet najboljih ekipa iz svakog razreda, prolazi u finale koje se održava u Beogradu. Zadatke pronalaze na sajtu i rešavaju samostalno, bez prisustva mentora. Izrada i priprema prezentacija traju 2 sata i 30 minuta nakon čega usmenim putem predstavljaju rezultate svog istraživačkog poduhvata.

Problem solving- je nastavni proces koji višestruko angažuje učenike zahtevajući istovremenu upotrebu kognitivnih kapaciteta, kreativnog i kritičkog mišljenja, komunikacijske i timske sposobnosti. Predstavlja odličan metod za razvoj višestruke inteligencije.

Ove godine, predstavnici našeg grada bili su učenici OŠ“ Vuk Karadžić“, učenici 8. razreda kao i učenici prve godine Srednje škole. Ekipe su se svojim izuzetnim sposobnostima komunikacije i saradnje, logičkim rasuđivanjen i kritičkim pristupom problemima plasirali u veliko finale.

Ekipu „Galilejevi potomci“, zajedno sa mentorom, nastavnicom fizike i hemije, Bolbotinović Ljiljanom, predstavljali su učenici osmog razreda. Suzana Simić Dobrić, profesor biologije, bila je mentor timovima pod nazivom „Miracle Minds“ i “ Neurons 2″.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakKLADOVSKI PREDŠKOLCI NAJBOLJI U POZNAVANJU PAŽLJIVKOVIH PRAVILA /VIDEO/
Naredni članakPREDSTAVLJEN PLAN RAZVOJA OPŠTINE KLADOVO