NSZ RASPISALA JAVNE POZIVE I KONKURSE

318

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je javne pozive i konkurse za ovu godinu.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva i konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno 21.205 osoba, od kojih 2.285 sa invaliditetom. Za ove namene planirano je izdvajanje 6,3 milijarde dinara i kao i prethodnih godina 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.

Dodatna sredstva biće obezbeđena iz budžeta autonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave za učešće u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja.

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu  viška zaposlenih.

Većina poziva i konkursa biće otvorena do 30. novembra ove godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom  31. decembar ove godine. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 10. aprila, rok za podnošenje prijava potencijalnih izvođača javnih radova ističe 27. marta, dok je javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju do 31. oktobra ove godine.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem. Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška,  podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu Nacionalne službe.

Prethodni članakKOMEDIJA „PRIČA SE PO GRADU“ VEČERAS PRED KLADOVSKOM PUBLIKOM
Naredni članakNOVE KOMPANIJE ZAINTERESOVANE ZA DUALNO OBRAZOVANJE