OŠ „VUK KARADŽIĆ“ U KLADOVU OBELEŽILA 188. ROĐENDAN /VIDEO/

1068

Intoniranjem državne himne „Bože pravde“ počela je svečana akademija povodom 188 godina od osnivanja Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu. Ovogodišnji moto obeležavanja rođendana bio je „Čirilica se piše srcem“.

Pozdravljajući prisutne o školi i postignutim rezultatima učenika i njihovih nastavnika, između dva praznika, govorila je direktorka škole, Gordana Jovanović, koja je posebno istakla primarne zadatke obrazovnog sistema. Proslavi 188. rođendana prisustvovale su mnogobrojne zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života, nekadašnji radnici škole, a svima njima obratio se predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić.

Na sceni Doma kulture smenjivali su se hor škole, talentovani pisci, likovni stvaraoci, glumci. Bila je ovo prilika  da se prisutnima predstave učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na likovnom i literarnom konkursu. Usledio je dramski prikaz đaka pod nazivom „Ćirilica se piše srcem“.

Na kraju akademije uručeno je 20 zahvalnica prosvetnim radnicima za postignute rezultate na takmičenjima u protekloj školskoj godini, za realizaciju nacionalnih i međunarodnih projekata, za promociju škole i za postignute rezultate na završnom ispitu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakDANAS SE OBELEŽAVA DAN ZAŠTITE OD POŽARA
Naredni članakDANAS JE MITROVDAN