U OPŠTINI KLADOVO TOKOM JULA VATROGASCI GASILI 11 POŽARA

290

Tokom jula pripadnici vatrogasno spasilačkog odeljenja gasili su 11 požara na više lokacija u opštini Kladovo i imali 4 intervencije na terenu. 

Na više lokacija u opštni Kladovo goreli su makija i nisko rastinje ali i delovi građevinskih objekata, automobila. Gašenje vatre veoma često su otežavali jaki udari vetra. Od početka godine zbog požara vatrogasci su imali 67 intervencija, a nemar i nepažnja najčešći su uzroci pojave vatre koja preraste u nekontrolisani požar.

Zato su nadležni ponovo uputili apel građanima da se za vreme radova suzdrže od paljenja vatre na poljima, ali i u blizini šuma i u svojim dvorištima, zbog opasnosti širenja požara koje može da ugrozi živote i da nanese velike materijalne štete.

Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje strnjika, smeća i biljnih ostataka, kazne za pravna lica su od 300 hiljada do milion dinara, fizička lica kazna 10.000 dinara, a obaveza je da se nadoknade i troškoviintervencije vatrogasno-spasilačkoj ekipi. Takođe, zabranjeno je loženje vatre u šumi i u blizini šume, osim na posebno obeleženim mestima a tu su kazne za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara, podsećaju iz Seltora za vanredne situacije.

Foto Pixabay.com

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakDANAS SLAVIMO SVETOG PROROKA ILIJU
Naredni članakODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE KLADOVO